מערכת יחסים אובססיבית
בתוך מערכת יחסים אנחנו ננסה לרוב לתקן או לשחזר את החוסרים ואת החוזקות ממערכת יחסים האינטימית והאינטנסיבית ביותר מחיינו המוקדמים – הקשר שלנו עם משפחתנו.
בהרצאה אני מתארת חוויה של יציאה מהקווים הרגילים וגילוי מחדש של דרך התמודדות, חקר דרך חוויה קשה וצמיחה מחודשת, וגילוי של מתנות במקום חורבן והרס. בזכות הבחירה לקחת אחריות, במקום להרגיש קורבן של גופי, המצב הקשה הופך להזדמנות.
לפני שנה ביקשתי בליבי ללמוד להתמודד עם הנטייה שלי להיקשר לדברים. עם ההיקשרות שלי לגוף שלי, לחפצים שלי, לסביבה, לרגשות, לחיים בכלל. הייתי סקרנית כיצד אפשר לחיות את החיים בלי לנסות לאחוז בדברים, בלי ציפיות יתר. רציתי ללמוד איך להרגיש חופשיה לגמרי. לא דמיינתי לאן מחילת הארנב תוביל אותי ברוב סקרנותי.
פחדים רבים הציפו אותי לאורך הדרך, למדתי להשתמש ברגשות קשים לטובתי ולטובת הצמיחה שלי, והכי חשוב, למדתי כיצד לקחת אחריות על חיי, כיצד להפוך כל קורבנות או אשמה לאחריות ולבחירה חופשית.
לשיטה שפיתחתי וששימשה אותי במהלך ההתמודדות עם המחלה קראתי “הלב הסקרן”. זאת מפני שהגישה מבוססת על התבוננות סקרנית אל מעמקי הנפש. הגישה הסקרנית פותחת עולם חדש של התבוננות מפוקחת ומשחררת
כשמדמיינים שמתחברים לעומק שבלב מגיעים למקור של אור שמחבר אותנו למהות עמוקה אשר מעבר לתפיסות, מחשבות ורעיונות. וכך, באופן מודע לשנות דפוסים המפריעים לפעול ולהשתנות.
שיטת טיפול אלטרנטיבית שמתמקדת בטיפול בבעיה עצמה על ידי ליווי של תהליך המבוסס על עיקרון אנרגטי של התחברות אל ה”עצמי”.
הטכניקה התפתחה כדי לשרת את הבעיה שזיהיתי – ראיתי שאנשים שמגיעים עם בעיה כלשהי צריכים הכוונה כדי להגיע למקום פנימי בתוכם שיאפשר להם להרגיש אחראים על פתרון הבעיה של עצמם. חיפשתי דרך להביא אותם למצב בו הם יוכלו לעשות את זה כמה שיותר מהר ונקודתי. חיפשתי דרך להגיע ישר לשורש העניין.
הטיפול מתמקד בחיבור לקול הפנימי, לאינטואיצה ולתת מודע
בתוך מערכת יחסים אנחנו ננסה לרוב לתקן או לשחזר את החוסרים ואת החוזקות ממערכת יחסים האינטימית והאינטנסיבית ביותר מחיינו המוקדמים – הקשר שלנו עם משפחתנו.
האם יש משהו שאנחנו מרגישים שאנחנו לא סולחים עליו לעצמנו? זה נאגר לעוד ועוד כעס עצמי שהופך לטינה. טינה זה הרגש הכי כואב וחזק שמנהל
לפעמים לוקח זמן כשעובדים על נושא מסויים, ולמרות שאנחנו מייחלים לשינוי מידי ומהיר הוא לא קורה. אז מה הסיבות לכך ומה התהליך שאנחנו צריכים לעבור